Acasă » Uncategorized » Dezbatere pentru copii și tineri pe tematica drepturilor copilului

Dezbatere pentru copii și tineri pe tematica drepturilor copilului

FONPC, împreună cu copiii și tinerii din România, deschide seria dezbaterilor pe tematica drepturilor copilului, în cadrul Forumului Copiilor și Tinerilor, debutând cu o platformă online de dezbatere, găzduită de Childhub, https://fonpc.childhub.org/en.

Dezbaterile se vor desfășura în perioada septembrie-octombrie 2018. Forumul este derulat în cadrul proiectului „Festivalul Drepturilor Copilului”, implementat de către Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), în parteneriat cu Fundația United Way România și PROFI, care este și finanțator, prin intermediul campaniei „Te costă 0.00 lei să ajuți un copil”.

Pe această platformă online, copiii și tinerii își vor putea exprima opinia cu privire la respectarea drepturilor copilului în România pe diferite tematici precum: violența (bullying, cyber-bullying, violență în școală, în familie), educația și prevenirea violenței, participarea copiilor.

Vom respecta toate opiniile copiilor, iar dezbaterile vor fi moderate și monitorizate de către echipa FONPC, astfel încât să construim un cadru cât mai sigur. Și pentru că vrem să aflăm dacă, copiii și tinerii din România cred în forța lor de schimbare, în dreptul lor la opinie și liberă exprimare și în același timp că își pot asuma responsabilități cu privire la respectarea drepturilor tuturor copiilor, ne dorim să implicăm cât mai mulți copii în acest proiect.

Câteva informații utile pentru accesarea link-ului https://fonpc.childhub.org/en. Dragi copii și tineri, după ce citiți cu atenție informațiile de pe prima pagină, vă rugăm să țineți cont de urmăritorii pași:

  • Dați click la DISCUŢII ÎN LIMBA ROMÂNĂ – LOCUL UNDE OPINIA TA E ASTEPTATA pe posturile de interes pentru voi
  • După ce ați accesat postul respectiv, veți fi trimiși direct pe pagina principală a postării. În colțul din stânga sus veți avea două opțiuni: log in și register.
  • Fiind utilizatori noi, vă rugăm că dați click pe register și să completați câmpurile afișate.
  • Odată ce sunteți înregistrați, veți putea dezbate tematicile propuse de către echipa FONPC dând log in.
  • Vă rugăm să respectați regulamentul afișat, astfel încât prin contribuția voastră să fiți un bun exemplu al respectării drepturilor copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *