Acasă » Protecția mediului

Protecția mediului

Profesor: Ianculescu Ileana

Functioneaza cu un numar de 9 grupe incepatori si avansati.
Activitatea cercului prin natura continutului sau, prin marea diversitate a formelor si mijloacelor, a cadrului natural in care se desfasoara, se inscrie in cadrul actiunii generoase de educare ecologica a elevilor, de formare a acestora in spiritul pretuirii si dragostei fata de natura, pentru ocrotirea si conservarea mediului inconjurator.
Activitatile se desfasoara pe o tematica diversa, care cuprinde inclusiv probleme de ecologie, abordand teme si subteme in cadrul unei tematici largi specifice profilului cercului social-utile, de ocrotire a florei si faunei in special a celei ocrotite, de combatere a eroziunii solului, de plantare a pomilor si a perdelelor forestiere, de amenajare a parcurilor si gradinilor, de colectare a plantelor medicinale si a fructelor de padure etc.

In cadrul cercului se studiaza teme ca:
-ocrotirea naturii si a mediului ambiant
-elemente de monitorizare a mediului
-vizite la agentii de Protectia Mediului si statii meteorologice
-cunoasterea rezervatiilor naturale nationale si din Europa
-floricultura si arboricultura ornamentala.
Finalizarea activitatii cercului prin participarea la diverse expozitii si concursuri scolare, ofera activitatii cercului un profund caracter practic, creandu-le copiilor starea de emotivitate si dorinta continua de afirmare.
OBIECTIVE :
Dezvoltarea spiritului de raspundere si dragoste fata de mediul inconjurator
Formarea de convingeri, aptitudini, deprinderi pentru sanatatea proprie si a mediului inconjurator
Initierea tinerei generatii in mediatizarea actiunilor de mediu pentru reabilitarea unor spatii verzi, conservarea si sporirea biodiversitatii
Stimularea motivatiei pentru protectia mediului
Dezvoltarea unei capacitati de investigatie stiintifica