Acasă » Uncategorized » Debutul semestrului al II-lea al anului școlar 2020-2021

Debutul semestrului al II-lea al anului școlar 2020-2021

Dragi elevi,

Stimați părinți,

Onorat corp profesoral,

În mod repetabil, în fiecare an și parcă totuși unic de fiecare dată, începutul celui de al II-lea semestru al anului școlar 2020-2021, care debutează luni, 8 februarie 2021, aduce cu sine un episod de o profundă importanță: Palatul Copiilor din Craiova și structurile acestuia din Calafat, Poiana-Mare, Băilești, Segarcea, Filiași, Bechet, Dăbuleni, își redeschid porțile, iar elevii noștri își vor relua cu aceeași complexă abordare activitățile de cerc.

Este un moment important, emoționant, cu o rezonanță aparte, asumată responsabil de toți cei care contribuie la învățarea aprofundată în vederea formării educației: elevi, părinți, profesori.

În acest sens, în această perioadă, elevii, cadrele didactice și părinții pentru eficientizarea activității prin comunicare, vor ține legătura cu serviciul secretariat și direcțiunea, utilizând și accesând adresa de e-mail pccraiova@gmail.com, site-ul unității de învățământ www.palatulcopiilorcraiova.ro, platforma educațională Microsoft Office 365 A 1 și laurmătoarele numerele de telefon: 0351/413110, 0786232524 (apel telefonic și mesaj WhatsApp).

Dragi elevi,

Fie că pășiți pentru prima dată în incinta unității noastre, fie că sunteți deja elevii noștri, vă primim în condiții de siguranță deplină, respectându-ne misiunea și dorința de a asigura dreptul la învățătură și dreptul la sănătate și în egală măsură vă întâmpinăm cu sufletele deschise și cu certitudinea de a vă îndruma pe drumul cunoașterii, al dezvoltării personale și al transformării spirituale.

Stimați părinți,

Vă mulțumim că ați ales să vă alăturați nouă și răspundeți chemărilor noastre, că ne sprijiniți în demersul important de a crea și de a menține un parteneriat calitativ pentru copiii noștri. Vă asigurăm de toată deschiderea noastră spre învățare aprofundată și formare deplină ca modalitate de pregătire a elevilor și a tinerilor, pentru a face față schimbărilor permanente și provocărilor din societate.

 Distinși colegi,

Vă multumim pentru atitudinea permanentă de învățare și pentru efortul susținut pe care îl depuneți în slujba educației și a elevilor noștri, vă felicităm pentru rezultatele remarcabile și vă dorim sănătate și putere de muncă!

Și pentru că începând de luni, 8 februarie 2021, elevii se reîntorc la școală și implicit reiau și frecventarea activităților noastre, este necesară și obligatorie și respectarea măsurilor de protecție santitară stabilite de Ordinul Comun Nr. 3235/93/2021 al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, publicat în M.O. nr. 122/05.02.2021.

Scenariile privind activitatea instituției noastre, aprobate prin Hotărârea Nr. 3/05.02.2021  a C.A. al unității de învățământ, sunt următoarele:

SCENARIUL 2 GALBENPALATUL COPIILOR CRAIOVA
 STRUCTURA BECHET
 STRUCTURA CALAFAT
 STRUCTURA POIANA-MARE- sediul STRUCTURII CALAFAT
 STRUCTURA BĂILEȘTI

SCENARIUL 2-GALBEN – Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitatea de învățământ și în cadrul structurilor acesteia a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

SCENARIUL 1 VERDESTRUCTURA SEGARCEA
 STRUCTURA FILIAȘI
 STRUCTURA DĂBULENI

SCENARIUL 1-VERDE – Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în cadrul structurilor menționate mai sus din cadrul unității de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Măsuri de organizare a activității la nivelul unității de învățământ și a structurilor acesteia:

 1. Elevii și personalul didactic/didactic auxiliar/nedidactic vor purta mască în permanență, în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unității de învățământ, atât în interiorul acesteia, cât și în exterior (curte) și în timpul pauzelor.

Masca de protecție nu este obligatorie în cazul preșcolarilor;

 • Spălarea/dezinfectarea mâinilor;
 • Organizarea circuitelor în interiorul unității de învățământ și a structurilor acesteia prin demarcarea cu benzi vizibile care asigură trasee prestabilite de intrare/ieșire și de deplasare în interiorul unității;
 • La intrarea în unitate și pe holuri, sunt montate dispensere cu dezinfectant, iar în fiecare sală de clasă sunt așezate flacoane cu soluție dezinfectantă pentru mâini;
 • Sălile de clasă/activități sunt amenajate astfel încât să asigure distanțarea fizică de minim 1 metru între elevi;
 • Este interzis schimbul de obiecte personale (telefoane, tablete, instrumente de scris, jucării), de asemenea consumul în comun de alimente sau băuturi;
 • Aerisirea sălilor de clasă, înainte de sosirea elevilor, prin deschiderea ferestrelor timp de 30 de minute, apoi, în timpul pauzelor,  minimum 10 minute și la finalul zilei;
 • Se recomandă evitarea experimentelorpractice care necesită mișcare și/sau interacțiune strânsă între elevi;
 • Accesul părinților/însoțitorilor va fi interzis în afara cazurilor excepționale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unității de învățământ sau a coordonatorilor de structuri.

Părinții/însoțitorii copiilor cu cerințe educaționale speciale și dizabilități au acces în unitate și în structuri, cu respectarea normelor de protecție sanitară necesare;

 1. Organizarea Programului-Orar are în vedere posibilitatea începerii cursurilor la intervale orare diferite;
 2. Elevii vor fi supravegheați în permanență de către personalul didactic de predare pentru menținerea distanțării fizice.

Despre testarea elevilor:

   – Cadrele didactice, vor efectua triajul observational al preșcolarilor/elevilor pe parcursul desfășurării activităților;

  – În cazul în care elevii prezintă în timpul activităților de cerc stare febrilă sau altă simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, aceștia vor fi conduși într-un spațiu izolat și vor fi contactați părinții.

 Cine poate continua cursurile online:

 1. Personalul didactic din cadrul unității de învățământ aflat în grupă de risc poate desfășura activități didactice în sistem online numai pe baza unei adeverințe emise de medicul de medicina muncii sau medicul curant ;
 2. Preșcolarii/elevii care fac parte dintr-o grupă de risc, cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant și cu acordul scris al părinților;
 3. Preșcolarii/elevii care locuiesc împreună cu o persoană care face parte dintr-o grupă de risc, după o evaluare medicală a persoanei respective, la recomandarea medicului curant și cu acordul părinților/reprezentantului legal;
 4. Preșcolarii/elevii cu dizabilități care optează pentru participarea la cursuri, în funcție de specificul afectiunii, vor beneficia de adaptarea măsurilor de prevenție în mod adecvat dizabilității specifice.

Când se suspendă cursurile în format fizic:

 1. La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ nivel preșcolar, sau primar. În acest caz se suspendă cursurile grupei respective pentru o perioadă de 14 zile;
 2. La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ nivel gimnazial și liceal, se efectuează anchetă epidemiologică și testarea contacților acestuia;
 3. La apariția a două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățămân nivel gimnazial și liceal, se suspendă cursurile grupei respective pentru o perioadă de 14 zile;
 4. La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea având obligația de a anunța conducerea unității de învățământ, care va informa D.S.P.

D.S.P., în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ și a structurilor acesteia.

Cu speranța că vom parcurge cu bine această perioadă, cu îndeplinirea misiunii și cu dorința asigurării dreptului la învățătură și a dreptului la sănătate, mulțumiri anticipate tuturor pentru susținerea și sprijinirea demersurilor privind aplicarea măsurilor de prevenție pentru prevenirea și combatrerea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV 2.

Vă doresc tuturor un semestru de activitate bun, în care toate provocările să se transforme în reușite și în experiențe valoroase!

Director,

Prof. Liana Crăciunoiu-Duță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *