CERCUL DE DANSURI POPULARE -ETNOGRAFIE SI FOLCLOR
Profesor: SIMONA CRETAN
Cercul de dansuri populare si etnografie si folclor constituie un indemn adresat copiilor pentru a nu uita de folclorul , obiceiurile si traditiile populare romanesti.
Folclorul nostru romanesc este o comoara cultivata din generatie in generatie, pe care avem datoria sa o ocrotim si sa o lasam mostenire copiilor nostri, ca marturie a istoriei si a identitatii noastre nationale.
Faptul ca dansul si cantecul popular este atat de bine inradacinat in traditiile noastre, ar trebui sa ne bucure, deoarece in acest fel reusim sa prezervam traditiile si obiceiurile noastre ca popor. Orice eveniment important din viata romanilor, precum nunta, botezul, trecerea dintre ani si petrecerile cu prietenii, este marcat cu un cantec, o hora, o sarba, o invartita sau o batuta. Toate aceste cantece si dansuri populare sunt sarbatoarea vietii si a spiritului nostru ca popor, exprimand bucuria, pofta de viata, veselia si vioiciunea noastra.
Pentru cei ce nu cunosc dansul si cantecul popular, frecventarea cursurilor de dans popular este o modalitate de a lua contact cu portul, traditiile si obiceiurile ce se regasesc in diferite colturi ale tari.
Frecventand cursul de dans popular de la Palatul Copiilor Craiova, puteti
descoperi magia dansului folcloric, un univers plin de muzica, armonie si voie buna, pe care veti ajunge sa il iubiti si sa il salvati , transmitandu-l mai departe si copiilor vostri!
Atata timp cat suntem deschisi si dornici de a descoperi adevaratul tezaur pe care il detinem, de a-l perpetua si a-l cinsti, nu avem cum sa ne pierdem identitatea nationala.
Ansamblul folcloric “ Cununita” este ansamblul reprezentativ al Palatului Copiilor Craiova reusind de-a lungul celor 11 ani de activitate sa stranga in cununa sa cele mai prestigioase distinctii la toate festivalurile si concursurile la care a participat.
Va asteptam cu drag!
OFERTA EDUCATIONALA
CERCUL DE ORIENTARE SPORTIVA
Profesor: Simona Cretan
Orientarea sportiva numita si sportul padurilor reprezinta o modalitate prin care copii isi pot petrece timpul liber in natura, folosindu-si aptitudinile sportive si intelectuale.
Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, într-un teren necunoscut, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuiesc atinse; sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și al busolei, trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare.
Performanța se stabilește prin evaluarea timpului în care sportivul parcurge traseul și atingerea tuturor posturilor de control din traseu, în ordinea stabilită de către organizator. Câștigătorul este desemnat dintre sportivii care realizează cel mai mic timp pe traseul de concurs.
Orientarea este un sport în care se îmbină atât calitățile fizice, cât și cele intelectuale. Este un sport practicat de ambele sexe și toate vârstele.
De-a lungul anilor, sportivii inscrisi la Cercul de orientare sportiva de la Palatul Copiilor Craiova au castigat numeroase si valoroase premii la competitiile la care au participat: campioni nationali de mai multe ori si la multe categorii de varsta.
Va asteptam alaturi de noi sa cunoastem impreuna tainele orientarii sportive!